Tips bij het leren fietsen

Jouw kind is lid geworden van een van de Utrechtse clubs en gaat lekker sporten. Maak er een gewoonte van om samen lopend of met de fiets naar het sportpark te gaan. Kinderen vinden dat vaak leuker en gezelliger dan met de auto. Bovendien is het gezonder, je kind heeft veel lichaamsbeweging nodig!

 

Samen = leuker

Misschien wonen er wel clubgenootjes van je kind in de straat of buurt. Dan kun je samen lopen of fietsen. Zo maakt je kind snel vriendjes. En wellicht kun je afspraken maken met andere ouders en om beurten halen en brengen.

 

Verkeer voor beginners

Al lopend of fietsend leert je kind de wijk kennen en aan het verkeer deelnemen.

 

Veilig-fietsen-tip

Ga je samen op de fiets, geef je kind dan een rugzak. Of stop de spullen in een fietstas. Een tas aan het stuur of om de schouder is te gevaarlijk.

 

Veilig-lopen-tip

Houdt je kind van rennen? Verken dan samen de route van huis naar de sportclub. Kijk waar je kind moet stilstaan en wachten met oversteken.

 

Goed bezig!

Steden groeien en het autoverkeer groeit mee. Minder auto’s bij sportclubs maakt de omgeving rond sportvelden beter en veiliger -ook voor jou en je kind. Zo dragen we samen, lopend en fietsend, bij aan een aantrekkelijke en bereikbare regio.

Goedopweg